Cafe Rose

Café Rose ligger Københavns sydvestkvarter, tæt ved skønne Valbyparken. Vort slagord er ”fælles – men ikke ens”

Vi ønsker at alle som kommer i Cafe Rose tilslutter sig fællesskabet, men at du medbringer dine egne erfaringer, kompetencer og ressourcer, så vi sammen kan udvikle vort fællesskab.Vi holder fokus på det hele menneske – noget til hovedet, sjælen, kroppen og hjertet.

Cafe Rose blev udnævnt og hædret til Diplomfesten den 19. november på Københavns Rådhus.
Her modtog Cafe Rose diplom i kategorien Den Værdifulde Vært, som gives for forbedring af måltidets ramme, så de mennesker, der spiser, nyder at være til stede i rummet med måltidet.

Talen til Cafe Rose ved overrækkelsen af diplomet

Café Rose er et værested for psykisk syge borgere. Maden præsenteres i detaljer af kokken og der er en meget hjemmelig stemning omkring måltidet. Personalet og brugere af huset flyder sammen som en stor familie, der er samlet om et måltid. Man hjælper hinanden med at bære maden ind og samle tallerknerne sammen. På Café Rose er der ikke tale om et institutions-måltid, men om mennesker, der spiser sammen som mennesker - nogen har meget at give, andre ikke så meget, men alle får et skønt måltid i samhørighed. Her er fra alles side respekt for måltidet, respekt for hinanden og respekt for maden - så tak for mad og en skøn oplevelse, hvor vi følte, at vi for en stund var en del af familien og det var i den sammenhæng ingen skam, når maden, og stemningen var som vi til tider kunne ønske at den var hjemme i vores egen familie! Bodil, Johnni og Claus, I gør en stor forskel i denne sammenhæng. Derfor er I vindere af prisen" Den Værdifulde Vært".

Aktiviteter Cafe Rose 

Køkkenet serverer lækker, sund og økologisk mad for enhver smag. Vi har en dejlig stue med sofaer, hvor en kop kaffe kan nydes over dagens aviser, hvor du kan le, småsludre eller diskutere med andre, spille et spil eller bare hygge dig og slappe af - hvis det er det du ønsker. Om du har behov for det, kan du også tage et bad og benytte vaskemaskine og tørretumbler. Du har mulighed for at deltage i caféens arbejde og har indflydelse på alle aktiviteterne. Vi har fokus på sundhed, og definerer begrebet bredt.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.